Fythotherapie (kruidentherapie)


Kruidenadvies/Medicinalekruiden:

Eeuwenlang gebruiken mensen geneeskrachtige planten en kruiden voor hun gezondheid. In oude samenlevingen zorgden sjamanen, kruidendokters, medicijnmannen voor de gezondheid van hun leden, dikwijls gepaard met rituelen en gebeden.

Vandaag de dag is deze natuurlijke geneeswijze uitgegroeid tot een moderne kruidrngeneeskunde. Via hoogtechnologische methodes worden de inhoudsstoffen gehaald uit planten en kruiden. De samenstelling en de werking van de inhoudsstoffen van planten en kruiden wordt achterhaald en via klinische studies aan de befaamdste universiteiten bewezen. Zoals ook de natuur streeft naar evenwicht en harmonie, zo werken ook de fytotherapie en aromatherapie in op de mens. Het behandelen van gezondheidsklachten gebeurt door herstel van het evenwicht van de patiënt, waardoor de gezondheid terugkeert.

Kruiden geneeskunde, ook wel fytotherapie genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten met plantaardige middelen. Deze vorm van geneeswijze is waarschijnlijk de oudste vorm van genezing.

 Als gezondheidbegeleider sta ik klaar om wetenschappelijk onderbouwde informatie en advies te verstrekken omtrent kruiden en gezondheid, en de hierbij vóórkomende problemen.

 Eerste gesprek  60min   60€

Vervolg gesprek  30min  30€