Praktijk voor Hijama & Natuurlijke geneeswijzen


Baarmoedermassage ter stimulering infertiliteit

    
 

Hijama en baarmoeder massage voor zwangerschapswens in mijn praktijk

Bij baarmoeder massage maak ik gebruik van de moxa warmtelamp, die plaats ik boven de buik regio
Eerst wordt een massage uitgevoerd op de buik ter stimulering van de baarmoeder met druk en duw bewegingen daarna voer ik vuurcupping op buik op de punten van de eiertakken en baarmoeder, dan worden de cups verwijderd en wordt cuppingmassage toegepast.  

Kan gecombineerd worden met Hijama

 

Koude in de baarmoeder

Koude in de baarmoeder is een oorzaak dat in de volksmond vaak wordt gegeven bij vruchtbaarheidsproblemen. In de acupunctuur en Chinese geneeskunde spreekt met wel van een tekort van de Yang-energie van organen, zoals de Nieren. Een mede oorzaak kan zijn door het eten en drinken van hele koude producten. Ook externe koude kan hier een negatieve rol in spelen.
Met behulp van moxa (warmte) of een moxa-lamp en baarmoeder massage kan dit verbeterd worden.

Verbeteren van vruchtbaarheid met baarmoeder massage en moxa warmtelamp

*Reguleert de cyclus (lengte, PMS, bloedverlies, eisprong).
*Reguleert de hormoonhuishouding door stress te verminderen.
*Bevordert functies van eierstokken, follikels en de kwaliteit.
*Stimuleert bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder.
*Vermindert kans op miskraam.
*Versterkt immuunsysteem.
*Verbetert verdikking en doorbloeding van baarmoederslijmvlies.
*Bevordert kwaliteit eicel (duurt minimaal 3 maanden)

 

Zwangerschapswens - de voorbereidingen

Zorg voor een voorraad van een aantal voedingsstoffen. Aangeraden wordt hier vóór de zwangerschap mee te beginnen.

Bij een zwangerschapswens breekt er een bijzondere periode aan. Het is belangrijk dit goed voor te bereiden. Van de vrouwen raakt 90% binnen twee jaar zwanger. Maar hoe kan een vrouw sneller in verwachting raken? Het is verstandig in goede gezondheid te verkeren. Zorg ook voor een voorraad van een aantal voedingsstoffen. Aangeraden wordt hier vóór de zwangerschap mee te beginnen. Het is moeilijk te voorspellen wanneer een vrouw precies zwanger raakt. Het lichaam doet er even over om te wennen aan een nieuwe voedings- en leefstijl.

Voeding

Foliumzuur krijgt men via de normale voeding binnen. Meestal is dit niet voldoende tijdens de zwangerschapswens. Het is daarom aan te raden dagelijks extra foliumzuurrijke voeding of supplementen te gebruiken. Wanneer u daar tijdig mee begint is er voldoende in uw lichaam aanwezig zodra het kindje zich gaat ontwikkelen. Dit verkleint de kans op bloedarmoede, een open ruggetje (spina bifida), een open gehemelte en de kans op een miskraam. Foliumzuur staat ook bekend als vitamine B11.

Bij een te hoge dosis foliumzuur zijn er geen risico’s het ongeboren kind bekend. Bij de moeder in spe kan het wel een ernstig tekort aan vitamine B12 maskeren. Onbehandeld kan dit leiden tot schade aan het zenuwstelsel van de vrouw.

Extra vitamine D is tijdens de zwangerschapswens slechts voor een bepaalde groep vrouwen nodig. Dit betreft vrouwen die een donkere huidskleur hebben, een sluier dragen of onvoldoende buitenkomen. Hen wordt geadviseerd dagelijks extra vitamine D te gebruiken. Bij andere bevolkingsgroepen zal de huid, bij blootstelling aan zonlicht, deze vitamine in voldoende mate zelf aanmaken. Voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven zijn er ook vitamine D aanpassingen gewenst.

Richtlijn hoeveelheden

Een gezond aanbod voor vrouwen met een zwangerschapswens per dag kan bijvoorbeeld bestaan uit: volkoren- of bruinbrood, halvarine of margarine, aardappelen, rijst, pasta, peulvruchten, groente, fruit, melk(producten), kaas, vlees(waren), vis, kip, ei, vleesvervangers, vloeibare bak- en braadproducten en vocht. Hierbij is variatie belangrijk.

Beweging                                                                                          

Sport en beweging is goed voor de conditie. Sporten helpt stress te verminderen. Het houdt botten en spieren op peil. Daarnaast speelt beweging een rol bij gewichtsbeheersing. Deze zaken bevorderen de kans op een zwangerschap. Dit geldt zowel bij mannen als bij vrouwen. In principe zijn alle sporten tijdens de zwangerschapswens mogelijk. In alle gevallen geldt: sport met beleid. Met beleid houdt in dat sport langzaam opgebouwd wordt. Dit is vooral belangrijk bij onervaren sporters.