Baarmoedermassage ter stimulering infertiliteit

    
 

Hijama en baarmoeder massage (uitwendige massage) voor zwangerschapswens in mijn praktijk

Bij een baarmoedermassage wordt de moxa warmtelamp (warmte therapie) boven de buik regio geplaatst. Koude baarmoeder kunnen we verbeteren met behulp van een moxa-(warmte) lamp.
Er wordt een massage met warme Castor olie (met etherische olien van Gember, Koriander en Rozemarijn voor de koude baarmoeder) uitgevoerd op de buik ter stimulering van de baarmoeder met druk en duw bewegingen daarna worden cups op buik op de punten van de eierstokken en baarmoeder na10 min worden ze verwijderd waarna een cuppingmassage toegepast wordt. 

Deze behandeling kan gecombineerd worden met Hijama voor meer resultaat.

 

Castor olie geeft

 

* Ondersteuning van de gezondheid van de eierstokken en de baarmoeder

* Bevordering van de normale gezondheid van de eileiders

* Ondersteuning van een gezonde groei van het endometrium

* PMS - Ondersteunt het natuurlijke vermogen van het lichaam om te ontgiften

* Ter voorbereiding op de bevruchting

Kan gecombineerd worden met Hijama

 

Koude in de baarmoeder

Een koude baarmoeder? Cold Uterus is een begrip in de Chinese geneeswijze die inhoudt dat de baarmoeder (of beter het slijmvlies) niet goed reageert op het hormoon progesteron dat helpt om een embryo te laten innestelen. Gevolg: je wordt moeilijk(er) zwanger

Koude in de baarmoeder is een oorzaak dat in de volksmond vaak wordt gegeven bij vruchtbaarheidsproblemen. In de acupunctuur en Chinese geneeskunde spreekt met wel van een tekort van de Yang-energie van organen, zoals de Nieren. Een mede oorzaak kan zijn door het eten en drinken van hele koude producten. Ook externe koude kan hier een negatieve rol in spelen.

Met behulp van moxa (warmte) of een moxa-lamp en baarmoeder massage kan dit verbeterd worden.

Verbeteren van vruchtbaarheid met baarmoedermassage en moxa warmtelamp

*Reguleert de cyclus (lengte, PMS, bloedverlies, eisprong).
*Reguleert de hormoonhuishouding door stress te verminderen.
*Bevordert functies van eierstokken, follikels en de kwaliteit.
*Stimuleert bloedcirculatie in eierstokken en baarmoeder.
*Vermindert kans op miskraam.
*Versterkt immuunsysteem.
*Verbetert verdikking en doorbloeding van baarmoederslijmvlies.
*Bevordert kwaliteit eicel (duurt minimaal 3 maanden)

 

Zwangerschapswens - de voorbereidingen

Zorg voor een voorraad van een aantal voedingsstoffen. Aangeraden wordt hier vóór de zwangerschap mee te beginnen.

Bij een zwangerschapswens breekt er een bijzondere periode aan. Het is belangrijk dit goed voor te bereiden. Van de vrouwen raakt 90% binnen twee jaar zwanger. Maar hoe kan een vrouw sneller in verwachting raken? Het is verstandig in goede gezondheid te verkeren. Zorg ook voor een voorraad van een aantal voedingsstoffen. Aangeraden wordt hier vóór de zwangerschap mee te beginnen. Het is moeilijk te voorspellen wanneer een vrouw precies zwanger raakt. Het lichaam doet er even over om te wennen aan een nieuwe voedings- en leefstijl.

Voeding

Foliumzuur krijgt men via de normale voeding binnen. Meestal is dit niet voldoende tijdens de zwangerschapswens. Het is daarom aan te raden dagelijks extra foliumzuurrijke voeding of supplementen te gebruiken. Wanneer u daar tijdig mee begint is er voldoende in uw lichaam aanwezig zodra het kindje zich gaat ontwikkelen. Dit verkleint de kans op bloedarmoede, een open ruggetje (spina bifida), een open gehemelte en de kans op een miskraam. Foliumzuur staat ook bekend als vitamine B11.

Bij een te hoge dosis foliumzuur zijn er geen risico’s het ongeboren kind bekend. Bij de moeder in spe kan het wel een ernstig tekort aan vitamine B12 maskeren. Onbehandeld kan dit leiden tot schade aan het zenuwstelsel van de vrouw.

Extra vitamine D is tijdens de zwangerschapswens slechts voor een bepaalde groep vrouwen nodig. Dit betreft vrouwen die een donkere huidskleur hebben, een sluier dragen of onvoldoende buitenkomen. Hen wordt geadviseerd dagelijks extra vitamine D te gebruiken. Bij andere bevolkingsgroepen zal de huid, bij blootstelling aan zonlicht, deze vitamine in voldoende mate zelf aanmaken. Voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven zijn er ook vitamine D aanpassingen gewenst.

Richtlijn hoeveelheden

Een gezond aanbod voor vrouwen met een zwangerschapswens per dag kan bijvoorbeeld bestaan uit: volkoren- of bruinbrood, halvarine of margarine, aardappelen, rijst, pasta, peulvruchten, groente, fruit, melk(producten), kaas, vlees(waren), vis, kip, ei, vleesvervangers, vloeibare bak- en braadproducten en vocht. Hierbij is variatie belangrijk.

Beweging                                                                                          

Sport en beweging is goed voor de conditie. Sporten helpt stress te verminderen. Het houdt botten en spieren op peil. Daarnaast speelt beweging een rol bij gewichtsbeheersing. Deze zaken bevorderen de kans op een zwangerschap. Dit geldt zowel bij mannen als bij vrouwen. In principe zijn alle sporten tijdens de zwangerschapswens mogelijk. In alle gevallen geldt: sport met beleid. Met beleid houdt in dat sport langzaam opgebouwd wordt. Dit is vooral belangrijk bij onervaren sporters.

 

Baarmoedermassage met warmtelamp en cuppingmassage 40€  30min